Faceți căutări pe acest blog

vineri, 11 februarie 2011

2011: Se poarta parul ondulat!

Marii stilisti ai lumii au transmis urmatorul mesaj in ceea ce priveste textura parului pentru anul 2011:

"Tendintele acestui an aduc  in prim plan ondulele si buclele cu-n aspect cat mai natural."

Prin urmare, persoanele cu par ondulat care vor sa fie in pas cu moda vor respira usurate deoarece nu vor mai fi nevoite sa apeleze la "sfanta placa" pentru a-si indrepta parul , in timp ce persoanele cu parul drept care tin cont de tendintele anului, vor avea ceva mai mult de munca in stilizarea parului, prin apelarea la una dintre metodele de ondulare a parului: punerea acestuia  pe bigudiuri, folosirea ondulatorului sau chiar permanente usoare pentru un efect mai de durata.
Si pentru ca ondulele si buclele sunt la mare cerere in acest an, m-am gandit ca ar fi util sa va dau cateva idei de tunsori si coafuri pentru parul ondulat sau buclat.

Acest tip de par este caracterizat de unicitate, subliniind o frumusete speciala persoanei care il detine. Este foarte versatil atunci cand vine vorba de accentuarea stilului care caracterizeaza persoana, fie ca este vorba despre un stil romantic si dulce, fie de unul sexy si stralucitor sau de un stil plin de mister si rebel - totul este posibil pe un par ondulat/buclat natural.
In aparenta, pentru persoanele care au de-a face cu un astfel de par, poate fi o reala problema stilizarea(aranjarea) acestuia cat  si  gasirea unei tunsori potrivite in functie de gradul de desime al parului, forma naturala a ondulelor/buclelor cat si grosimea firului par si, nu in ultimul rand, forma pe care o are fata.
In realitate, parul ondulat este o adevarata comoara, este o bijuterie de par ce poate fi stilizat tinand cont de personalitatea persoanei, stilul personal si tendintele curente din moda.
Acest tip de par poate arata nemaipomenit indiferent de ce lungime se opteaza pentru tunsoare: scurt, foarte scurt, mediu sau lung - poate arata impresionant daca i se acorda o ingrijire corespunzatoare.

Optand pentru o lungime mai mare a tunsorii in cazul parului ondulatveti putea obtine frumoasele bucle lungi ce necesita, pe cat sunt de frumosoase, o atentie deosebita si mult mai mult timp pentru aranjarea cotidiana a parului decat celelalte tipuri de par existente, deoarece, nestilizate, aceste vor avea un aspect rebel, nu vor fi bucle bine definite, ci o masa mai voluminoasa de par cret. Pentru a evita acest aspect cel mai indicat este sa optati pentru o tunsoare in scari( cu cat va fi mai gradat in lungime cu atat vor arata mai bine buclele) iar daca este prea des, cereti filarea acestuia pe lungimi.  Rezultatul acestei tunsori va va ajuta sa controlati mai bine forma buclelor si veti scapa totodata de volumul in surplus.

Iata cateva idei de coafuri pentru parul ondulat/buclat lung care sa va inspire:







La polul opus ca lungime, se situeaza tunsorile scurte si foarte scurte ce creaza un aer sexy pe un par ondulat natural atunci cand forma fetei cat si trasaturile fetei permit persoanei o astfel de tunsoare.
In general, tunsorile scurte si foarte scurte, au rolul de a accentua trasaturile fetei, scotandu-le in evidenta.
Optiunile pentru aceasta lungime de par sunt infinite.
Se poate opta pentru:  
Tunsori in scari cu contururile stil gheruta sau dimpotriva, foarte fine si/sau bine definite 



Tunsori pixie  sunt potrivite mai ales in cazul in care buclele nu sunt bine definite sau atunci cand avem de-a face cu un grad de desime mai scazuta a parului. Sunt foarte usor si rapid  de stilizat( de exemplu cu putina ceara de par distribuita pe par cu ajutorul degetelor de la maini se poate da o forma seducatoare) - e genul de tunsoare care va acorda un plus de feminitate mai ales daca trasaturile fetei sunt dulci.


Tunsori "à la garçonne" potrivite atunci cand firele de par sunt subtiri.Aceasta tunsoare va va incadra fata si e foarte usoara de intretinut.
 


Tunsori undercut cu topul mai lung decat restul regiunilor- o parte din laterale si regiunea cefei sunt tunse mult mai scurt, eventual chiar rase cu riserul. Acest stil de tunsoare imprima feminitate si romantism celor care o adopta.



Tunsori stil punk-rock potrivite pentru persoanele care au o personalitate puternica si sunt mai indraznete.
 




Am ajuns si la tunsorile medii ca lungime. Acestea par a fi, poate, cele mai indicate pentru un par ondulat, fie ca se opteaza pentru o tunsoare in scari fie pentru un bob mai clasic sau unul mai modern. Aceasta lungime( pana la umeri) constituie calea de mijloc intre celelalte lungimi si ca tunsori, sunt potrivite tuturor persoanelor cu parul ondulat, indiferent de forma fetei sau de alte elemente ce trebuiesc luate in calcul atunci cand se alege o noua linie a tunsorii. Haideti sa vedem cateva exemple de asemenea tunsori:





Un comentariu: