Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 15 ianuarie 2011

Cum aflam ce forma are fata noastra?

In articolul anterior,  Lookul ideal in functie de forma fetei , am descoperit cateva trucuri despre cum putem sa ne alegem o frizura in functie de forma fetei. Plecand de la premisa ca forma ideala a chipului este cea ovala , sarcina noastra sau mai bine zis a hairstylistului este sa ne propuna o frizura care sa  dea iluzia, in final, ca avem forma ideala a fetei - cea ovala. Si cum este posibil acest efect? prin crearea de volum acolo unde este nevoie sau prin aplatizarea zonelor prea voluminoase. Altfel spus, se vor accentua partile frumoase ale noastre si se vor masca micile imperfectiuni prin: amplasarea volumelor, alegerea lungimii potrivite de par, optarea pentru un breton etc.

Acum ca aveti o idee despre cum sa va alegeti un tip de tunsoare care sa va puna in valoare frumusetea naturala nu va mai ramane decat sa stiti cu precizie ce forma are fata voastra.
Si pentru ca vreau sa ma asigur ca sunteti constiente de forma pe care o are fata voastra, voi vorbi in cele ce urmeaza despre modul in care putem descoperi acest lucru.
Mai intai, ne vom elibera fata de orice par care ne acopera chipul: daca purtati breton il pieptanati  peste cap si-l prindeti cu o agrafa pentru a fi vizibila fruntea iar restul parului il prindeti cu un elastic la spate. Acum fata este vizibila in totalitate astfel incat o putem analiza in fata oglinzii pentru a ne da seama de forma pe care o are.
Deci, pasul urmator este sa ne asezam in fata oglinzii si sa ne privim cu atentie fata. Este momentul sa gasim o corelatie intre forma fetei noastre si una dintre urmatoarele forme geometrice: patrat, oval, cerc, triunghi, oval alungit. Daca conturul fetei ilustreaza un oval atunci veti sti ca aveti fata ovala si ca va sunt persmise cam toate fanteziile in alegerea unei noi frizuri; daca conturul este asemanator cu un cerc atunci  fata este rotunda si asa mai departe: patrat - fata patrata, oval alungit - fata ovala lunga, triunghi(cu varful in jos, situat la nivelul barbiei) - fata triunghiulara sau in forma de inima.
 Daca nu stati prea bine cu imaginatia si nu gasiti nici o asemanare intre forma fetei si formele geometrice enuntate mai sus, nu disperati, mai puteti face ceva pentru a descoperi ce forma are fata voastra. Luati un ruj in mana si incepeti sa trasati conturul fetei pe oglinda. Acum, aveti in fata forma geometrica care va defineste forma fetei si-n concluzie, stiti ce forma are fata voastra.
In imaginea de mai jos sunt ilustrate mai toate formele existente de fata si puteti observa ca toate au la baza o forma geometrica : oval alungit, oval, cerc, dreptunghi, patrat, triunghi, triunghi inversat, hexagon. Cu aceste ilustratii poate va va fi si mai usor sa descoperiti care este forma fetei voastre.



In continuare puteti continua analiza chipului vostru prin gasirea si constientizarea atat a atuurilor cat si a imperfectiunilor de la nivelul capului si a fetei pentru a sti ulterior ce trebuie accentuat si ce trebuie mascat. Aveti de analizat fruntea - daca e prea ingusta sau prea lata ,ochii - daca sunt prea apropiati, prea mici sau prea mari, forma si lungimea nasului, marimea urechilor etc. Cunoscandu-va mai bine veti sti ce anume va  pune cel mai bine in valoare cat si ce sa cereti hairstylistului, atunci cand va duceti la salon.

Intentionez ca pe viitor sa exemplific prin imagini, coafurile potrivite in functie de forma fetei pentru a va da cat mai multe idei despre coafurile pentru care puteti opta. Sper ca v-am fost de folos!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu