Faceți căutări pe acest blog

marți, 1 februarie 2011

Cu sau fara BRETON? Bretonul ideal in functie de forma fetei

De cate ori ati vazut un tip de breton care v-a placut atat de mult incat ati vrut sa vi-l faceti si voi dar nu ati indraznit?

De cate ori ati avut indoieli cu privire la rezultatul optic pe care noul breton l-ar fi adus infatisarii voastre si din acest motiv ati spus NU oricarei variante de breton?

Prima data cand v-ati facut breton rezultatul a fost dezastruos si, de atunci, nu ati mai vrut sa auziti de breton?

Daca va regasiti sau in unul dintre scenariile surprinse in cele trei intrebari, am o veste buna pentru voi - indiferent de forma fetei pe care o aveti, afirmatia - "PE MINE NU MA AVANTAJEAZA BRETONUL!" este complet falsa deoarece exista cel putin un tip de breton care sa se potriveasca pentru fiecare dintre voi.

Cand ne gandim la breton, ne vin in  minte multiple optiuni - de la lungimi si grosimi diferite pana la  forme variate. Alegerea cea mai buna ne va incadra fata mai bine si ne va scoate in evidenta elementele care ne fac sa fim mai frumoase ca: ochii, pometii, nasul, gura.

Prin urmare, daca v-ati decis sa va faceti breton va trebui sa tineti cont de: forma pe care o are fata voastra, de gradul de desime al parului, de textura lui si nu in ultimul rand, de grosimea firului de par.

Care sunt optiunile pe care le aveti cand vine vorba de breton?
In cele ce urmeaza voi face o mica clasificare a tipurilor de bretoane pentru a sti mai bine care va sunt optiunile:
1. Bretonul drept - cel tuns in linie dreapta de-a lungul fruntii, de la o tampla la cealalta. In functie de gradul de pilozitate, de grosimea parului se poate opta spre filarea(texturarea) bretonului sau chiar crearea iluziei de gherute la varfurile acestuia.
Acest tip de breton atrage atentia asupra ochilor. Creaza echilibru in cazul unei frunti mai late, a unui nas proeminent sau a unei barbii mai ascutite.
 
DA! Este ideal pentru persoanele cu fata in forma de inima si cea triunghiulara cu varful in jos.

NU!Persoanele cu fata rotunda sau patrata vor evita acest tip de breton.

2. Bretonul foarte scurt - descopera intreaga fata, facand-o sa para mai lunga si pune accent pe ochi.Poate fi drept sau asimetric, filat, cu gherute la varfuri etc.

DA! Acest tip de breton se potriveste de minune pe o fata ovala sau rotunda.
NU! Daca aveti fata oval- alungita evitati acest gen de breton deoarece cu cat  va fi mai scurt bretonul cu atat va va parea mai alungita fata.

3. Bretonul unghiular( asimetric) - acest tip de breton se prezinta sub doua forme: fie intr-un singur unghi, directionat intr-o parte, fie in doua( bretonul rotunjit, de exemplu) sau mai multe unghiuri( cel neregulat).
DA! Aceste bretoane sunt potrivite pentru fata rotunda si cea hexagonala deoarece adauga noi unghiuri si ascund pometii prea lati.
Bretonul unghiular de lungime mai mare este potrivit pentru o fata dreptunghiulara sau oval- alungita deoarece creaza iluzia de o fata mai scurta in lungime.
Este un tip de breton potrivit oricarui tip de fata daca se alege lungimea si textura potrivita.

Bretonul pentru par drept 
Daca ai parul drept cel mai indicat este sa optezi pentru un breton scurt, stilizat care are rolul de ati indulci trasaturile fetei( in general parul drept alaturi de un breton mai lung, taiat in linie dreapta va imprima o infatisare ceva mai severa, va inaspri trasaturile fetei). Insa daca optezi pentru un breton la fel de drept ca restul parului poti sa " spargi gheata" prin stilizarea acestuia si aplicarea unui spray pentru stralucire. O alta cale de a atrage atentia prin breton, este prin crearea de contraste si accente de culoare in par.


Bretonul pentru parul ondulat sau buclat
Daca ai parul ondulat sau buclat si vrei sa optezi pentru un tip de breton, trebuie sa stii dinainte ca va trebui sa acorzi ceva mai mult timp pentru aranjarea lui zilnica.
Cel mai potrivit tip de breton este cel unghiular taiat intr-o parte, de o lungime mai mare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu