Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 12 februarie 2011

Trucuri in alegerea unei culori potrivite pentru parul tau!

Dedic acest articol tuturor persoanelor care si-au schimbat culoarea parului macar o data in viata cat si celor care au intentionat sa o faca dar au ramas numai cu intentia.

Cand vine vorba despre schimbarea culorii naturale a parului apara inevitabila intrebare : " Ce culoare sa alegem astfel incat sa ne sublinieze cat mai placut frumusetea personala?"

Odata cu aceasta prima intrebare, alegem optiunea cea mai avantajoasa pentru noi: mergem la un salon unde un specialist ne va recomanda o culoare potrivita sau ne achizitionam singure vopseaua, pe care ne-o autoaplicam sau rugam o prietena sa o faca in locul nostru, nestiind cu siguranta care va fi culoarea care va iesi in final.

Pentru a avea certitudinea ca ati ales o culoare potrivita trebuie sa luati in calcul cateva principii esentiale de colorimetrie.
Culoarea trebuie sa se potriveasca in primul rand cu nuanta pe care o are pielea corpului.
Nu este nevoie decat sa identificam in ce categorie se incadreaza propria culoare a pielii noastre.
Avem doua posibilitati: fie avem o culoare calda la baza  - daca culoare venelor este verde sau daca regasim tonuri de galben in culoarea pielii, fie avem o culoare rece - daca venele sunt de culoare albastra sau daca regasim tonuri de albastru in culoarea pielii.

Ce trebuie sa stiti despre vopselele de par? Sunt dezvoltate prin mixarea in proportii variabile a pigmentilor rosu, galben si albastru, de aici rezultand o gama foarte variata de nuante.  Vopselele de par se impart in doua categorii de culori: culori in care predomina subtonuri calde de galben - rezulta reflexii calde, si, culori in care predomina subtonuri reci de albastru - rezulta reflexii reci.

2 reguli de aur stau la baza alegerii unei nuante potrivite atunci cand vrem sa ne schimbam culoarea parului:

1. Alegerea culorii in functie de  subtonurile pielii(culori reci sau culori calde) - alegerea unei culori pentru par care sa aibe subtonuri similare cu subtonurile pielii - reflexe calde sau reci!

2. Nu vom alege o nuanta mai indepartata cu mai mult de doua baze de culoarea noastra actuala decat daca ni s-a facut o diagnoza de catre un specialist si stim sigur ca ni se potriveste. Ce presupune acest lucru? - sa stim in ce baza se situeaza culoarea naturala/actuala a propriului par. La nivelul Europei exista 12 baze de culori naturale iar pe continetul american 10 ( imaginea de mai jos va va ajuta sa va identificati propria baza, 1= negru, 10 = blond foarte deschis, 12 = blondul suedez). Majoritatea populatie Romaniei se afla in baza 4 = saten mediu!

Spre exemplu daca suntem in baza 4(saten mediu), putem alege o nuanta ce apartine urmatoareleor baze: 2(negru),3(saten inchis),4(saten mediu),5(saten deschis),6(blond inchis). Daca regasim in culoarea pielii, tonuri de galben - alegem o nuanta de vopsea cu reflexe calde; daca avem tonuri de albastru - alegem o nuanta de vopsea cu reflexe reci.



* Se spune ca in 99% dintre cazuri, persoanelor cu ochii verzi sau albastri li se potriveste orice nuanta de par!
In cazul persoanelor cu ochi inchisi la culoare, cel mai indicat este sa opteze spre nuante cat mai naturale!

Cu aceste trucuri in minte cu siguranta nu veti gresi atunci cand veti alege o noua nuanta pentru parul vostru!

5 comentarii:

  1. Stiati de aceste 2 reguli simple dar esentiale in alegerea unei culori potrivite?

    RăspundețiȘtergere
  2. Jorj felicitari! Ai toate sansele sa ajungi un hair stylist foarte bun si cautat:*.Imi sunt de mare ajutor sfaturile tale.

    RăspundețiȘtergere
  3. Misha, multumesc din suflet de apreciere! Ma bucur ca iti sunt de folos sfaturile mele:) Te pup si te astept in Iasi la o sedinta pentru parul tau!:*

    RăspundețiȘtergere
  4. ma inscriu si eu la sedinta pentru parul meu, daca ai in agenda timpul necesar :)

    RăspundețiȘtergere