Faceți căutări pe acest blog

luni, 3 ianuarie 2011

Actiuni frecvente de evitat pentru a nu ne deteriora parul

Actiunile care conduc la deteriorarea parului sunt in numar foarte mare insa cauzele cele mai frecvente sunt dupa cum urmeaza:
  1. Expunerile prelungite la soare fara a proteja in vreun fel parul - pentru a evita aceasta cauza nu este nevoie decat de o palarie sau o bandana, ceva, care sa ne protejeze parul de razele soarelui.
  2. Prinderea parului cu elastice prea stranse sau prea subtiri - prin aceasta actiune ne "sugrumam" parul care este un organism viu si, mai mult decat atat, cream o forta de intindere a acestuia ce ii slabeste rezistenta, in timp, conducand la ruperea sau caderea lui.
  3. Aplicarea de tratamente neadecvate parului - inainte de a aplica un tratament parului vostru ganditi-va mai intai, care sunt nevoile sale, printr-o simpla analiza a starii sale( este aspru, deshidratat, are fire despicate, se rupe la pieptanare etc); in functie de constatarea rezultata in urma analizei veti putea alege un tratament creat special pentru nevoia particulara a parului vostru. Sa aveti mereu in minte ca un produs poate fi excelent pentru parul unei persoane insa poate fi total neadecvat in cazul alteia si ca, aici nu e loc de recomandari legate de un anumit produs folosit cu brio de o cunostinta/prietena, decat daca constatati ca nevoile parului sunt comune.
  4. Colorari, decolorari si/sau permanente prea dese.
Cu aceste sfaturi in minte, sper ca veti evita pe cat posibil actiunile care va pot deteriora parul.
Sa aveti un par frumos!

2 comentarii: