Faceți căutări pe acest blog

joi, 20 ianuarie 2011

Ce facem atunci cand suntem la coafor? - trucuri de urmat pentru evitarea tunsorilor dezastruoase

Ei bine de rezultatul final al unei tunsori depinde atat hairstylistul cat si clientul. Da ati auzit bine - si noi, in ipostaza de clienti contribuim la reusita tunsorii. Si nu ma refer aici la fazele de dinaintea realizarii tunsorii, ci, chiar la faza executiei acesteia.
Plecam de la premisa ca stim ce tunsoare dorim si ca avem la indemana si mana iscusita a unui hairstylist care are o tehnica desavarsita. Sunt aceste lucruri de ajuns pentru ca la final sa fim multumite de rezultat? ei bine nu. Pe langa aceste elemente deosebit de importante in realizarea unei tunsori, trebuie tinut cont de alti cativa factori care pot contribui la reusita unei tunsori, dupa cum urmeaza.

Cand stam pe scaunul de coafura, in timpul executiei tunsorii, trebuie sa avem o pozitie corecta a corpului: spatele va sta lipit de spatar, mainile se vor sprijini de manerele scaunului sau vor fi alipite de corp iar picioarele le vom tine apropiate fara a sta picior peste picior. Pozitia capului va fi flexibila in functie de indicatiile primite de la hairstylist. 


De ce e atat de importanta pozitia corpului atunci cand se executa tunsoare?- deoarece, atunci cand realizeaza o tunsoare, hairstylistul isi ia ca reper, umerii nostri sau o alta parte a corpului in functie de lungimea tunsorii. 
Prin urmare, nerespectarea unei pozitii corecte va atrage dupa sine asimetria si perceperea  gresita a reperului stabilit de catre cel care realizeaza tunsoarea( de exemplu, un umar mai ridicat ca celalat, sau un umar situat mai in fata decat celalalt etc). Toate acestea contribuie la esuarea tunsorii din perspectiva simetriei si nu din cauza hairstylistului ci din vina noastra ca nu am respectat cateva reguli de baza, asa cum este pozitia corporala pe scaunul de coafura.
In concluzie - fara picior peste picior, fara reviste in mana sau alte obiecte( gen telefon mobil) care sa ne modifice pozitia atunci cand stam pe scaunul de coafura. Trebuie sa avem in minte ca suntem acolo ca sa ne tundem si nu ca sa ne relaxam, deci putem face un efort pentru cateva minute sa ne mentinem corpul in pozitie cat mai dreapta - asta daca ne pasa de ceea ce va iesi in final, de linia tunsorii pentru care am optat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu