Faceți căutări pe acest blog

vineri, 31 decembrie 2010

Must Do! - 5 gesturi pentru ingrijirea corecta a parului

Insist pe acest subiect - ingrijirea corecta a parului, deoarece aceasta este cheia spre un par frumos si sanatos, un par ca cel pe care il remarcati in  reclamele TV.
Prin urmare, gesturile care stau la baza unui par frumos si care ar trebui considerate un MUST DO pentru parul nostru sunt:

  1. Perierea parului de doua ori pe zi: dimineata si seara cat si inainte de fiecare spalarare .   Desi este un gest nelipsit din rutina zilnica, ma intreb cate dintre noi ii acorda atentia cuvenita sau cate dintre noi efectueaza acest gest in mod corect? De multe ori poate vi s-a intamplat sa fiti grabite sau in intarziere si sa lasati aranjarea parului chiar inainte de a iesi din casa. Si ce se intampla atunci? in graba noastra ajungem "sa trecem" energic si cu multa forta cu o perie/pieptane prin par, tragem tare pentru a descalci mai repede firele incurcate  iar daca parul este lung riscam sa formam ghemotoace mici la capete si..., de aici, scenariul il cunoasteti, cred, foarte bine. Acest scenariu il putem intitula TORTURA PARULUI I sau ce ai de facut daca vrei sa ai un par DETERIORAT pana la capat.  Ei bine, daca ne dorim sa avem un par VIZIBIL FRUMOS atunci este timpul ca sa acordam ceva mai multa atentie modului in care efectuam perierea  zilnica a sa.                                                  Este important sa folositi o perie care sa nu va electrizeze parul - cele din par natural sunt ideale dar sunt si cele mai scumpe - insa poate fi o investitie de durata. Aveti grija ca dintii periei sa nu fie prea ascutiti ca sa nu va provoace disconfort in timpul perierii; puteti opta pentru o perie cu dintii rotunjiti sau cu bumbi la capatul dintilor - cu ajutorul lor veti realiza totodata pe langa perierea parului si masajul scalpului. Inainte de a va peria parul, descalciti-l cu ajutorul unui pieptane, suvita cu suvita, incapand de la varfuri, fara a trage sau a intinde parul. Si acum...perierea parului! - aplecati-va capul spre fata si periati parul de la ceafa spre frunte, apoi din partile laterale spre crestet; dupa, va ridicati capul si va periati parul de la frunte spre ceafa. Si gata! First mission complete!
  2. Introducerea masajului capilar in rutina fiecarei spalari. Despre efectele acestui gest cat si modul de realizare am discutat intr-un articol anterior Cum putem spori ritmul de crestere a parului?
  3. Folosirea de produse specifice tipului de par pe care il aveti . Mai multe informatii cu privire la produsele pe care trebuie sa le folosim in functie de tipul de par pe care il avem gasiti in articolul Aflati cum sa va ingrijiti parul in mod eficient , in functie de tipologia sa
  4. Clatirea abundenta a parului dupa fiecare samponare .  De ce clatirea abundenta? deoarece resturile de sampon pot reduce luciul si aspectul voluminos al parului si noi nu ne dorim acest lucru.Cum ne dam seama ca ne-am clatit parul suficient? Simplu, frecam usor cu degetele portiuni din par si daca il simtim ca "scartie"  atunci inseamna ca l-am clatit indeajuns.
  5. Aplicarea unui tratament sau a unei masti macar o data pe luna - daca aveti parul vopsit, decolorat sau permanentat este indicat sa faceti acest gest la fiecare spalare deoarece parul a suferit modificari de structura. 
Cu aceste 5 gesturi in minte si efectuate in mod corespunzator, cu siguranta, parul vostru va va multumi pentru atentia acordata si sa va rasplati prin aspectul sau vizibil imbunatatit de la o zi la alta.



Un comentariu:

  1. primul sfat se potriveste pentru persoanele cu par drept. parul cret si-ar pierde tot farmecul la periat

    RăspundețiȘtergere